Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowe smaki w warszawskiej restauracji PAUL


Aromatyczne dania główne, zdrowe sałatki i wykwintne desery pojawiły się w odświeżonym menu PAUL. Restauracja wprowadza kolejne francuskie smaki i zaprasza gości na prawdziwą ucztę dla zmysłów. Nowe dania są już dostępne w lokalu przy ul. Emilli Plater 53 w Warszawie.

Klasyczne francuskie smaki w nowej oryginalnej odsłonie to gwarancja niecodziennych wrażeń kulinarnych. Już teraz klimat wyrafinowanego stylu życia mieszkańców Paryża można poczuć także w sercu Warszawy. Wiosenna eksplozja smaku w PAUL to propozycja  dań lunchowych, obiadowych i deserowych w przystępnych cenach.
 

Wielbicielom lekkiego i pożywnego posiłku PAUL proponuje trzy nowe sałatki podawane z chrupiącą grzanką. Pierwsza propozycja to Tabbouleh w sosie libańskim z kaszą bulgur, warzywami i smażonym kurczakiem. Nietypowym łączeniem smaków zaskoczy sałatka ze smażonej wątróbki z burakami, malinami i orzechami laskowymi, ułożona na świeżym szpinaku. Specjalnie dla wegetarian PAUL przygotował także pieczonego buraka okruszonego kozim serem i orzechami włoskimi, podawanego na świeżej, chrupiącej rukoli.
 

Menu wzbogacone zostało także o nowe dania główne. Szef kuchni zaprasza na solę w złocistej panierce, podawaną na szpinaku z ziołowym puree, tymiankiem, natką pietruszki i szczypiorkiem. Poza tym warto zwrócić uwagę na polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie śliwkowym, okraszone intensywnym smakiem Brandy z ryżem oraz surówką z kopru włoskiego, selera naciowego i jabłka. Do menu dołączyły także: pieczona pierś z kurczaka w winnym sosie estragonowym, żeberka wieprzowe w winiaku Calvados oraz łosoś zapiekany pod pierzynką z pora i selera.

Zapraszamy także do skosztowania wykwintnych deserów i ręcznie robionych słodyczy. W odświeżonym menu pojawią się nowe tartaletki wypiekane ze słodkiego ciasta, wypełnione kremem patisserie, udekorowane świeżymi sezonowymi owocami.
 

Poza nowościami, w stałej ofercie PAUL znajdują się pełnowartościowe śniadania, ciepłe kanapki ze świeżo wypiekanego chleba pain de mie, hamburgery ze 100% wołowiny, wytrawne i słodkie naleśniki, tarty i quiche. W menu są również desery i ciasta, w tym ręcznie robione słodkie eklery i karmelizowane napoleonki wypełnione aksamitnym creme patisserie, czy klasyczne francuskie makaroniki migdałowe w pięciu smakach.

PAUL oferuje również wybór najwyższej jakości aromatycznych kaw i herbat, a także świeżo wyciskane soki, orzeźwiające lemoniady, napoje gazowane oraz starannie wyselekcjonowane alkohole.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000