Jestem niezmiernie zadowolony z faktu, iż nasza karta uwzględnia preferencje żywieniowe osób, dla których weganizm staje się życiowym mottem. Od dłuższego czasu obserwowaliśmy rosnące zapotrzebowanie na dania skomponowane wyłącznie z produktów roślinnych wśród gości hotelowych. Serdecznie polecam naszą nową kartę menu każdemu, ponieważ znajdują się w niej również propozycje mięsne, jak np. wyśmienita polędwica wołowa Chateaubriand, a także sałatki i pyszne desery – powiedział Łukasz Gzowski, Szef Kuchni BEST WESTERN Hotel Felix.
Nowa karta menu wprowadza dania kuchni wegańskiej oprócz dań tradycyjnej kuchni polskiej, wśród których znajdziemy m.in.: staropolski żurek, czy kotlet schabowy z kostką na kapuście zasmażanej z pomidorami oraz pieczonymi ziemniakami. Na uwagę zasługuje Komosa ryżowa podana z Tagliatelle warzywnym. Quinoa, nazywana również matką zbóż, tak naprawdę nie jest zbożem. Szefowie Kuchni docenili tę roślinę ze względu na wysoką zawartość białka i połączyli ją z delikatnym Tagliatelle z marchwi, cukinii oraz białej rzodkwi. Dla wegan przygotowano również Tagliatelle Bolognese, które mięsne jest tylko z nazwy. Do przygotowania dania użyto wyłącznie produktów pochodzenia roślinnego np. świeżej rukoli, bogatej w minerały soji oraz wegańskiego sera.
Serdecznie zapraszamy!