Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowe menu w hotelach BEST WESTERN Hotel Portos oraz BEST WESTERN Hotel Felix


Dwa hotele Grupy Satoria wprowadziły nową kartę menu w swoich restauracjach. 4 zmysły w BEST WESTERN Hotel Portos oraz Restauracja Nova w BEST WESTERN Hotel Felix rozpoczęły nowy etap w swojej gastronomicznej historii.
 
 
Jestem niezmiernie zadowolony z faktu, iż nasza karta uwzględnia preferencje żywieniowe osób, dla których weganizm staje się życiowym mottem. Od dłuższego czasu obserwowaliśmy rosnące zapotrzebowanie na dania skomponowane wyłącznie z produktów roślinnych wśród gości hotelowych. Serdecznie polecam naszą nową kartę menu każdemu, ponieważ znajdują się w niej również propozycje mięsne, jak np. wyśmienita polędwica wołowa Chateaubriand, a także sałatki i pyszne desery – powiedział Łukasz Gzowski, Szef Kuchni BEST WESTERN Hotel Felix.
 
Nowa karta menu wprowadza dania kuchni wegańskiej oprócz dań tradycyjnej kuchni polskiej, wśród których znajdziemy m.in.: staropolski żurek, czy kotlet schabowy z kostką na kapuście zasmażanej z pomidorami oraz pieczonymi ziemniakami. Na uwagę zasługuje Komosa ryżowa podana z Tagliatelle warzywnym. Quinoa, nazywana również matką zbóż, tak naprawdę nie jest zbożem. Szefowie Kuchni docenili tę roślinę ze względu na wysoką zawartość białka i połączyli ją z delikatnym Tagliatelle z marchwi, cukinii oraz białej rzodkwi. Dla wegan przygotowano również Tagliatelle Bolognese, które mięsne jest tylko z nazwy. Do przygotowania dania użyto wyłącznie produktów pochodzenia roślinnego np. świeżej rukoli, bogatej w minerały soji oraz wegańskiego sera.

 Serdecznie zapraszamy!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000