Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowe menu w Hilton Garden Inn Kraków Airport


Znajdująca się vis-a-vis Międzynarodowego Portu Lotniczego w Krakowie-Balicach Restauracja hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport wprowadziła nowe wiosenno-letnie menu.
 
Dania, które znalazły się w nowej karcie, bazują na lokalnych produktach dobieranych z najwyższą starannością od zaprzyjaźnionych dostawców. O całość zadbał szef kuchni, Miłosz Kowalski, od lat hołdujący kuchni polskiej, którą przedstawia w nowych, często zaskakujących odsłonach. W nowym menu znalazły się takie dania jak podwędzane gęsie żołądki podane z owocami granatu i winegretem z żurawiny, filet kaczki z topinamburem i popiołem z drzewa jabłoni czy troć wędrowna z lardo.
 
W nowym menu chciałem przybliżyć naszym gościom polską kuchnię i pokazać, że ona stale się zmienia i ewoluuje, że nawet z pozoru banalny produkt jakim jest ogórek kiszony można pokazać w niezwykłej odsłonie fine dining – mówi Miłosz Kowalski, szef kuchni Hilton Garden Inn Kraków Airport. – Wysoko cenię sobie polskie mięsa, ptactwo, sery czy wina, myślę, że widać to bardzo wyraźnie w nowej karcie. Umiejętność korzystania z tego co aktualnie daje nam natura i szacunek do każdego produktu – to klucz do prowadzenia dobrej kuchni – dodaje.
 
 
Dodatkiem do nowego menu jest również starannie wyselekcjonowana karta win i alkoholi, w której znajdują się propozycje idealnie podkreślające smak dań. W karcie pojawiły się wina z całego świata, w tym lokalne Adoria Riesling i Adoria Pinot Noir. Wina te pochodzą z winiarni w Zachowicach, położonych na Dolnym Śląsku. O dobór win i alkoholi zadbał Piotr Kocimski, Food and Beverage Manager oraz Sommelier, współtwórca Stowarzyszenia Sommelierów Krakowskich.
 
Restauracja Hilton Garden Inn Kraków Airport to więcej niż zwykła hotelowa restauracja. To miejsce z klimatem i smaczną kuchnią, gdzie odbywają się ciekawe wydarzenia np. Kuchnia i Muzyka, Czwartkowe wieczory sushi, wernisaże, czy kolacje i warsztaty degustacyjne. Dodatkowo właściciele chcąc przeciwstawić się panującemu powszechnie stereotypowi, który mówi, że nie da się smacznie i niedrogo zjeść na lotnisku,  oferują codziennie inny dwudaniowy Quick Lunch w cenie 25 zł, śniadania Early bird dla osób, które mają zaplanowany wczesny wylot oraz specjalne menu fit.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000