Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Hotel Number One
Koktajl bar Woda O...
Zjawiskowa restaur...
Green Caffè N...
The Plate – ...
Nowe Menu Konesera
Qubus Hotel otwier...
Organic Coffee roz...
Green Caffè N...
Paladar – ka...
Sieć kantyn Aï...
Hotel Moniuszko na...
Przemysław Langows...
Nowy Szef Kuchni i...
Happy Art Hours...
Totalnie nowe, wyj...
Wyjątkowe otwarcie...
Hotelowa odwilż ce...
Budowa Hotelu Numb...
Nowe miejsce spotk...
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
Makro Cash & Carry
LMS Online Sp. z o.o.
Caffetea
Gorbi
RATIONAL
POSbistro
Nektar Natura
Manitowoc Foodservice
Artykuły spożywcze
Pizzola
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belfood
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowe Menu Konesera w sieci Qubus Hotel


Pierwsze zapachy lata na talerzu można poczuć już dzisiaj. W restauracjach Qubus Hotel pojawiła się wiosenna edycja Menu Konesera. Wykwintnych dań będzie można spróbować aż do połowy października.
 
Nowe menu to nie tylko wiosenne, orzeźwiające potrawy, ale także odważne łączenie kuchni z różnych stron świata zgodnie z zasadami slow food. Na uwagę gości z pewnością zasługuje kompozycja takich smaków jak mleka kokosowego z czerwonym curry, halibuta z ravioli czy jagnięciny z puree malinowym. Każde z 6 dań karty to prawdziwy koncert dla zmysłów – poleca Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.
 
Kulinarna wirtuozeria
 
Ekskluzywną ucztę można rozpocząć od delikatnego kremu z młodego kalafiora z puree cytrynowym, którego uzupełnieniem jest pieczony łosoś oraz oliwa bazyliowa tłoczona na zimno. Restauracje Qubus Hotel wprowadzają także do swojej karty aromatyczne i grillowane w wysokiej temperaturze krewetki tygrysie. To największy przedstawiciel swojego gatunku, dorastający nawet do 30 cm. Dzięki takim dodatkom jak mleko kokosowe, czerwona pasta curry i ananas, danie zyskuje orientalną nutę.
 
Podniebienie smakoszy wołowiny zachwyci delikatny, pieczony rostbef w towarzystwie sałatki z młodej kapusty i ziemniaków. Wykwintny smak gwarantuje jeden z najlepszych gatunków wołowiny – rostbef urugwajski. Wyjątkowym daniem jest również halibut z pierożkiem ravioli przygotowywanym na miejscu z serem Ricotta, suszonymi pomidorami i żółtkiem, podany na zielonej sałatce.
 
Polskie nuty
 
W Menu Konesera nie zabrakło także rodzimych akcentów. Jednym z nich jest biodrówka jagnięca podana z pęczakiem i bobem. Niepowtarzalnego smaku nadaje mięsu gotowanie metodą sous vide przez 8 godzin w 74 stopniach.   
 
 
Na deser szefowie kuchni proponują połączenie kuchni polskiej i włoskiej – mus przygotowany z sera Mascarpone, białego twarogu i puree z marakui oraz bukiet owoców wraz z karmelowym chipsem z orzechami, owocami goi i świeżą miętą.

Unikalne wina
 
W doborze win do Menu Konesera szefowie kuchni pozostali wierni metodzie foodpairingu, czyli odpowiedniego łączenia smaków. Po raz trzeci do karty weszły wina z winnicy Turnau z Baniewic, prowadzonej między innymi przez słynnego Grzegorza Turnaua.

W poprzednich latach wina te zbierały bardzo dobre recenzje od naszych gości. Tym razem zdecydowaliśmy się na klasykę i wybraliśmy wina wytrawne. Białe Chardonnay jest lekkie, ale jednocześnie wyraźne dzięki balansowi owoców z beczkowym posmakiem. Proponujemy wypróbować je z krewetkami lub halibutem – mówi Agnieszka Witczak, Specjalista ds. Restauracji w sieci Qubus Hotel. – Czerwone Cabernet idealnie skomponuje się na przykład z pieczonym rostbefem. Lekko dymny aromat na początku rozwija posmak jeżyn i zielonej papryki, a także pikantność chili i pieprzu – dodaje Pani Agnieszka.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Dora Metal M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Sokołów Robot - Coupe Belgium`s Best Nektar Natura Menos Tableart Tomasz Miszczak Werner & Mertz POSbistro M&M Gastro Makro Cash & Carry Watersystem Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Krosno Reinex Barry Callebaut Steinberg Artek Lunch24.pl Gorbi Manitowoc Foodservice Convotherm Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Gaspol
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000