Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Gęsina na Świętego...
THE LEGENDARY Whit...
Nowe twarze za ste...
Mariusz Kucharczak...
Green Caffè N...
Nowa restauracja n...
Meat & Fit
Hotel GOLDEN TULIP...
Restauracja Genesi...
Ekspansja COSTA CO...
Free Style w resta...
Kawy COSTA COFFEE
Sphinx z nową rest...
Mad Box w Skarżysk...
Hotel Number One
Koktajl bar Woda O...
Zjawiskowa restaur...
Green Caffè N...
The Plate – ...
Nowe Menu Konesera
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Firelight Glass
Hello Coffee
POSbistro
Espiga
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Iglotex
Nektar Natura
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Whiskey In The Jar® - nowa restauracja na rynku Manufaktury


Na tę wiadomość czekało wielu fanów dobrego jedzenia, niezapomnianej atmosfery i świetnej muzyki – na rynku Manufaktury otworzyła się restauracja Whiskey In The Jar®. W menu – dania z najwyższej jakości wołowiny, w barze – autorskie drinki serwowane w efektownych słoikach, we wnętrzu – akcenty czerpiące z kultury motocyklowej USA, a na scenie – muzyka na żywo! Tak w największym skrócie można scharakteryzować najnowszą restaurację, która w sierpniu otworzyła się na rynku Manufaktury.
 
Whiskey In The Jar® od dawna cenią już mieszkańcy i turyści odwiedzający Poznań i Wrocław. Teraz czas na Łódź! W wolnostojącym budynku od strony ul. Zachodniej można poczuć motocyklowo-rock’n’rollowy klimat i spróbować dań inspirowanych kuchnią amerykańską.
 
 
Manufaktura ma dwie cechy które nas urzekły – pełni rolę rynku w Łodzi oraz posiada wyjątkowy, industrialny klimat. Tworząc wnętrze lokalu chcieliśmy nawiązać z jednej strony do przemysłowego charakteru Łodzi, a z drugiej wykreować przestrzeń w której nasi Goście poczują prawdziwy smak wolności. Smak naszych wyśmienitych steków, autorskich JARów i niepowtarzalnej atmosfery budowanej przez nasz zespół – tłumaczy Grzegorz, menedżer lokalu.
 
Na uwagę zasługuje samo wnętrze – przeważa tu stal i intrygujące detale: m.in. rzeźby autorstwa Tomasza Górnickiego oraz instalacje Kolektywu Monstfur – absolutnej czołówki street artu w Polsce. Już teraz hitem wśród Gości jest podwieszony do sufitu najprawdziwszy motocykl – customowy model Harley-Davidson® z 2005roku. Co ciekawe, dotychczasowym właścicielem tego motocykla był obecny szef baru, Michał. Jak widać zatem pasja łączy się tu z pracą i nie ma w tym przypadku, autentyczność tego konceptu przebija się tu na każdym poziomie. Na antresoli powstała scena, dzięki czemu goście lokalu mogą pięć razy w tygodniu słuchać muzyki na żywo.
 
 
W menu króluje wołowina – flagowymi daniami Whiskey In The Jar® są steki i hamburgery. W ofercie m.in. polędwica serwowana na gorącym kamieniu, dzięki czemu Gość sam decyduje o jej stopniu wysmażenia, a także oczywiście rostbef, T-bone i antrykot. Jest też siedem rodzajów burgerów i… mimo, że Whiskey In The Jar® to królestwo mięsa, także burger wegański z kotletem z pieczonych buraków. Uzupełnieniem oferty kulinarnej są m.in. grillowane żeberka, sałaty: np. z marynowaną wołowiną, grillowanym kurczakiem czy krewetkami w tempurze. Można też wybrać coś na mniejszy głód, m.in. krążki cebulowe, panierowane serki, tatar lub skrzydełka BBQ.
 
Na tym nie koniec, bo bardzo ważnym punktem Whiskey In The Jar® jest bar. W nim JARy, czyli zaskakujące, autorskie drinki na bazie Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey serwowane w efektownych słoikach. W ofercie jest ich aż 18, a dodatkowo co miesiąc w całej sieci przygotowywane są specjalne, dodatkowe drinki w ramach promocji JAR miesiąca.
 
Restauracja jest czynna codziennie od 11 do 1 w nocy, kuchnia pracuje do 23:30 (w niedzielę do 22:30).

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Matlix Metro Plast Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Gorbi Werner & Mertz Na Lunch Belfood M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex Barry Callebaut Tableart Tomasz Miszczak Komat Caffetea M&M Gastro Manitowoc Foodservice Uzdrowisko Wysowa S.A.
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000