Odbieramy świat różnymi zmysłami. Lubimy oglądać, dotykać, wąchać – to wszystko wpływa na odbiór rzeczywistości, która nas otacza. Jednak to węch i smak zapewniają nam bogactwo doznań i dopełniają nasze codzienne życie. W świecie biznesu, podczas oficjalnych spotkań liczy się każdy detal – także serwowane dania, od prostych przekąsek, do wykwintnych kolacji.
Jedzenie jest jedną z podstawowych potrzeb w życiu, jednak wykwintne i smaczne dania mogą dostarczyć nam wielu niezapomnianych wrażeń, a także być dopełnieniem wszystkich spotkań, także tych biznesowych. Organizatorzy spotkań firmowych oraz konferencji zwracają szczególną uwagę na dobór dań oraz możliwości dostosowania się kuchni do ich potrzeb. Potrawy to nie wszystko. Ważna jest przestrzeń podczas spożywania posiłku, wystrój wnętrza, atmosfera oraz życzliwa, szybka i pomocna obsługa. Często firmy proszą nas o szybkie przekąski w trakcie spotkania, czasem musimy zaserwować wyrafinowaną kolację dla członków zarządu. Do każdego zlecenia podchodzimy indywidualnie, bacznie słuchamy klienta i konfrontujemy jego potrzeby z możliwościami obiektu oraz proponujemy nowe rozwiązania. Wszystkie te puzzle składają się nam w jeden obraz doskonałego spotkania dla biznesu – powiedziała Grażyna Kowalczyk, Dyrektor Generalny Hotelu Narvil, Hotelarz Roku 2014.
Zanurzony w lesie, nad brzegiem rzeki Narew – czterogwiazdkowy Hotel Narvil Conference & Spa to miejsce obdarzone niezwykłą energią pochodzącą wprost z natury. To doskonałe miejsce na spotkania biznesowe oraz prywatne. Na tle innych tego typu obiektów Hotel Narvil wyróżnia się kuchnią, która stawia na naturalne, polskie składniki. Strefą smaku rządzą dwaj kucharze, wirtuozi smaku: Adam Kotomski i Witek Iwański. Tworzą zgrany duet, który potrafi zaskoczyć nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Szefem Kuchni Hotelu Narvil jest Adam Kotomski, wielokrotnie nagradzany Szef, który z pasją podchodzi do drobnych przekąsek, ale też dań głównych. Jego dwupoziomowa Restauracja Kaskada może jednorazowo pomieścić do 450 osób. Wieloletnie doświadczenie połączone z niesamowitą osobowością Kotomskiego sprawia, że nie ma dla kucharzy Hotelu Narvil rzeczy niemożliwych. Poczynając od prostych przekąsek serwowanych podczas przerw kawowych, a kończąc na wysublimowanych daniach podawanych podczas kolacji galowych. Menu konferencyjne jest zmieniane w zależności od sezonu i dostępności produktów. Wiele osób nie zwraca uwagi na to, skąd pochodzą składniki do różnych dań – my chcemy uświadomić Naszych Gości, że Hotel Narvil stawia na sprawdzonych dostawców, naturalne składniki oraz najwyższą jakość produktów. Używamy tylko tych artykułów spożywczych, które są kontrolowane od momentu urodzenia lub nasadzenia, aż do momentu spożycia w formie dania – mówi Adam Kotomski.
Szef Kuchni Hotelu Narvil przygotował także specjalne menu Pasta&Grill, aby także uczestnicy plenerowych konferencji mogli skosztować wyjątkowych potraw serwowanych nad Narwią.
Restauracja Aruana, której nazwa pochodzi od ryby zamieszkującej rzeki Azji Południowo-Wschodniej, to ekskluzywna restauracja a’la carte przeznaczona dla gości indywidualnych. Prowadzona przez wybitnego szefa kuchni – Witka Iwańskiego. Menu oparte jest o regionalne produkty najwyższej jakości i odzwierciedla również sezonowość w ich dostępności. Piotr Adamczewski, znany krytyk kulinarny piszący m.in. do Polityki przyznał Restauracji Aruana maksymalną ilość gwiazdek w pięciostopniowej skali, pisząc: Lokal jest bardzo elegancki, eleganccy są też na ciemno odziani kelnerzy, którzy doskonale znają się na swoim fachu. Opiekuńczy, lecz bez nadmiernej nachalnej troskliwości, co często charakteryzuje źle wyszkolonych pracowników wielu lokali. Potrafią doradzić i objaśnić kartę, w której figuruje parę bardzo oryginalnych pozycji. Porcje są na ludzką miarę: trzydaniowy lunch nie powoduje uczucia obżarstwa i pozwala długo pamiętać smak potraw. (…)
Specjalnością Restauracji Aruana jest nowoczesna kuchnia polska – tradycyjny smak podany w nowej, intrygującej odsłonie. Jako jedna z nielicznych polskich restauracji otrzymała również rekomendację Stowarzyszenia Slow Food Polska, nagrodę Wine & Food oraz Gault&Millau. Sam szef kuchni – Witold Iwański został w tym roku laureatem Prix au Chef de L’Avenir, nagrody przyznawanej przez Międzynarodową Akademią Gastronomiczną jako 4. osoba w Polsce.
Hitem tego sezonu jest Aruana w Ogrodzie, czyli wiosenno-letnia sezonowa odsłona restauracji, zlokalizowana na zalesionym Patio Lipy w Hotelu Narvil. Dzięki specjalnie zainstalowanej kuchni na świeżym powietrzu w otoczeniu drzew, kucharze przyrządzają dania tuż przy stoliku gości. Menu Aruany w Ogrodzie to dania lekkie, grillowane – zarówno warzywa z hotelowego ogródka, jak i mięso – ryby, sezonowana wołowina, czy młoda jagnięcina.
W październiku otwarte zostanie w Aruanie wyjątkowe studio, do tej pory owiane tajemnicą. Powstanie we współpracy z producentem najwyższej klasy sprzętu kuchennego. Studio Kulinarne Aruana będzie miejscem, w którym prowadzone będą warsztaty kulinarne dla grup oraz uczestników konferencji biznesowych.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.