Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Międzynarodowy przysmak z dwóch kontynentów


Znane są zarówno w Polsce jak i we wschodniej części Europy. Przyrządzają je Chińczycy oraz Japończycy. Każdy robi to na dziesiątki, jeśli nie setki, znanych sobie sposobów, a chodzi o jedno danie, mianowicie – pierogi.

Różnią się przede wszystkim sposobem przyrządzania oraz nazwą, jednak zdecydowanie ich cechą wspólną jest uwielbienie konsumentów. Potrawa z gotowanego, smażonego lub pieczonego ciasta, przywędrowała do nas około trzynastego wieku z Azji. Dawniej ich przygotowanie wiązało się z obchodami świąt, a w zależności od tego co świętowano, taki rodzaj farszu, znajdował się w tym znanym od wieków przysmaku. Dziś to pomysł na codzienny, dobry obiad.

Pierogi można jadać na wiele sposobów, a jeden z najpopularniejszych w naszym kraju to gotowane. W środku w zależności od rodzaju znaleźć można ziemniaki, cebulę oraz ser co oznacza, że mamy do czynienia z pierogami ruskimi. Kolejnym jest po prostu biały ser. Pierogi z takim farszem, jada się najczęściej oblane roztopionym masłem oraz posypane cukrem.

To jednak nie koniec rewelacji, jakie funduje nam ta potrawa. Wachlarz przepisów jest ogromny, a wśród tych cieszących się największym wzięciem są pierogi z mięsem i kapustą. Aby taki przysmak znalazł się na naszym talerzu, niezbędne jest mięso wołowe, kiszona kapusta, cebula oraz słonina.

Kapustę należy poszatkować, a następnie ugotować, podobnie w temacie mięsa, tyle, że to, po całym procesie trzeba je jeszcze zmielić. Kapustę następnie dusimy, dodając do niej wcześniej przygotowane mięso. Przyprawy takie jak pieprz i sól, to rzecz naturalna, dodawana wedle uznania. Kiedy wszystko idealnie się połączy musi ostygnąć by móc je zapakować we wspaniałe ciasto.

Później zostaje nam gotowanie, to nie powinno trwać dłużej niż pięć minut, polewanie roztopioną słoniną i delektowanie się ich niepowtarzalnym smakiem. A to dopiero początek tego, co może zaoferować nam ta potrawa. Kombinacje są naprawdę dowolne.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000