Zlokalizowany na warszawskiej starówce, w historycznym Pałacu Mokrowskich, Mamaison Hotel Le Regina Warsaw jest miejscem spotkań, organizacji przyjęć, eventów i wydarzeń kulturalnych. To wyjątkowe miejsce na mapie Warszawy – oprócz prestiżowej lokalizacji, wyróżnia także niepowtarzalna kuchnia jednego z najlepszych szefów kuchni, profesjonalna obsługa, najwyższy standard oraz atrakcyjna przestrzeń biznesowa.
W hotelu mieści się kameralna restauracja La Rotisserie polecana przez dwa najbardziej wpływowe przewodniki kulinarne Michelin oraz Gault & Millau, która zyskała uznanie również wśród rodzimych i zagranicznych gości biznesowych. Szef kuchni, Paweł Oszczyk już od ponad 10 lat dba o doznania kulinarne swoich gości, odważnie łącząc smaki i zestawiając je w nietypowych połączeniach. Oprócz karty głównej menu, w restauracji funkcjonuje także niedawno wprowadzona koncepcja Prosto z targu – zmieniające się każdego tygodnia propozycje lunchowe, bazujące na świeżych i sezonowych produktach, pochodzących od lokalnych dostawców. W ramach spotkań biznesowych, La Rotisserie proponuje indywidualnie dobrane menu bankietowe autorstwa Pawła Oszczyka, jak również odpowiednią selekcję win sygnowaną przez dwukrotnego Mistrza Polski Sommelierów – Andrzeja Strzelczyka.
Do dyspozycji gości pozostają klimatyczne sale konferencyjne, wyposażone w niezbędny sprzęt multimedialny i techniczny oraz bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu. Niewątpliwy atut hotelu stanowi możliwość organizacji kameralnych spotkań we wnętrzach hotelowych apartamentów, w tym również w Apartamencie Prezydenckim – najbardziej prestiżowym i luksusowym apartamencie, który gościł wybitne osobistości świata polityki, gwiazdy show biznesu, muzyki czy filmu. Atrakcyjną propozycją na niestandardowe spotkania stają się również przestronne pokoje DeLuxe – każdy wyposażony w prywatny taras ulokowany na dachu hotelu.
Udogodnienia dla biznesu uzupełnia urokliwe, zaciszne patio, idealne jako miejsce przerw lunchowych czy kawowych. W przypadku organizacji spotkań, przyjęć lub bankietów firmowych, odpowiednia aranżacja tej przestrzeni pozwala na ugoszczenie do 80 osób.
Wciąż wprowadzamy nowe rozwiązania i kreujemy nasze propozycje, dostosowując je do rosnących potrzeb klientów biznesowych. Niezależnie od skali spotkania, nasi goście doceniają w szczególności wyjątkową kuchnię Pawła Oszczyka, ciekawe wykorzystanie wnętrz zabytkowego pałacyku, w którym mieści się nasz hotel oraz nieszablonowe podejście do każdego projektu. Aktualnie do oferty spotkań wprowadziliśmy elementy pozwalające uzyskać harmonię pomiędzy obowiązkami dnia biznesowego a dobrym samopoczuciem. Spotkania rozpoczynamy orzeźwiającymi koktajlami warzywno-owocowymi, energię uzupełniamy selekcją orzechów oraz muffinami czekoladowymi, stres niwelujemy suszonymi daktylami i odprężamy, oferując masaż karku czy dłoni – mówi Tomasz Schweda, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu hoteli sieci Mamaison Hotels & Residences w Warszawie.
Mamaison Hotel Le Regina Warsaw od wielu lat jest doceniany przez swoich gości – to m.in. trzykrotny laureat prestiżowej nagrody Travellers Choice serwisu Trip Advisor (2012, 2013 i 2015 r.). Został także bardzo wysoko oceniony przez użytkowników serwisu Booking.com, za co otrzymał Nagrodę Doskonałości 2014. O wyjątkowości obiektu świadczą również nominacje do prestiżowych tytułów: Hotel Roku 2015, Top Hotel 2015 oraz Best Hotel Award 2015. W hotelu mieści się kameralna restauracja La Rotisserie, rekomendowana przez najbardziej prestiżowe i wpływowe na świecie przewodniki kulinarne Michelin oraz Gault & Millau.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.