Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Wiosenne menu w koktajl barze Woda Ognista!


Wiosna nieodłącznie kojarzy się z lekkością bytu, poezją, próżnym lenistwem, niebieskimi migdałami i wesołymi harcami. Właśnie dlatego kolejne menu w Wodzie Ognistej inspirowane jest artystyczną bohemą międzywojennej stolicy – Skamandrytami!

Woda Ognista, warszawski koktajl bar, który w kwietniu będzie obchodził swoje pierwsze urodziny, to miejsce odwołujące się do złotej ery koktajli, smaków Warszawy z lat 20-tych i 30-tych w połączeniu z nowoczesnymi trendami. Twórcy miejsca przyzwyczaili już swoich stałych gości do niespotykanych inspiracji. Po słowniku gwary warszawskiej, przewodniku po dzielnicach Warszawy, przyszedł czas poetów dnia codziennego, czyli jedynych w swoim rodzajów Skamandrytów. Ta słynna grupa poetycka zasłynęła organizacją hucznych, szokujących i skandalicznych imprez w lokalu Pod Picadorem, a w jej skład wchodził m.in. Julian Tuwim.
 

Bogaty dorobek międzywojennych twórców to motyw przewodni nowej karty Wody Ognistej, której goście mogą próbować od 7 kwietnia. Wśród wiosennych rarytasów przygotowanych przez barmanów nie zabrakło jak zawsze lokalnych składników i wyjątkowych połączeń smakowych.

– Szczególną uwagę należy zwrócić na koktajl Wiosna, inspirowany kontrowersyjnym wierszem Juliana Tuwima. Rosolis różany w towarzystwie tequili, cytrusów i absyntu serwowany z galaretką grapefruitowo-różaną. Kolejną pozycją dla każdego o artystycznej duszy jest mieszanka Pod Picadorem, w którym spotykają się gin, nalewka agrestowa, wytrawny wermut i biters cytrynowy. Nietuzinkowy wytrawny koktajl swoją nazwę i składniki zawdzięcza legendarnej kawiarni literackiej – zdradza Emil Oponowicz, współwłaściciel Wody Ognistej i jeden z autorów karty.

Wśród pozostałych kompozycji główne skrzypce grają sezonowe składniki jak pokrzywa, rabarbar, truskawki, burak, fiołek, ogórek czy kwiat bzu.
 
 
Zmiany w karcie koktajlowej to nie wszystko. Woda Ognista to jak zawsze dobrze skomponowane menu polskich tapasów. Szef kuchni Maciej Prot, przygotował nowe propozycje, nieodłącznie kojarzące się z koktajl barem przy ul. Wilczej 8. Zakąski będą serwowane w sposób jeszcze bardziej ułatwiający dzielenie się nimi w grupie przyjaciół.

W karcie min. soczysty pasztet z konfitowanej kaczki owinięty w słoninie, podany z musem owocowym i bułkami maślanymi, wędzona domowa kiełbasa barania czy okoń marynowany w pomidorach i chilli z chlebem orkiszowym oraz peperonatą cytrynową.

Veganie również znajdą coś dla siebie jak np. krakersy warzywne sporządzone metodą raw food z twarożkiem z pestek słonecznika i nowalijkami.

Miłośników słynnego już tatara prima sort uspokajamy – flagowa przekąska nie niknie z menu.

Zapraszamy do degustacji nowego menu!

Woda Ognista to koktajl bar inspirowany połączeniem złotej ery koktajli ze smakami Warszawy z lat 20-tych i 30-tych oraz współczesnymi trendami. Autorskie koktajle serwowane są w kreatywny sposób, a na gości czekają zapomniane klasyki oraz wybór kilkuset alkoholi. To wszystko serwowane w towarzystwie wyśmienitych polskich tapasów oraz dań a’la carte. Za konceptem miejsca stoi 4 przyjaciół – utytułowanych, pełnych pasji barmanów.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000