Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Gęsina na Świętego...
THE LEGENDARY Whit...
Nowe twarze za ste...
Mariusz Kucharczak...
Green Caffè N...
Nowa restauracja n...
Meat & Fit
Hotel GOLDEN TULIP...
Restauracja Genesi...
Ekspansja COSTA CO...
Free Style w resta...
Kawy COSTA COFFEE
Sphinx z nową rest...
Mad Box w Skarżysk...
Hotel Number One
Koktajl bar Woda O...
Zjawiskowa restaur...
Green Caffè N...
The Plate – ...
Nowe Menu Konesera
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Firelight Glass
Hello Coffee
POSbistro
Espiga
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Iglotex
Nektar Natura
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Wiosenne menu w koktajl barze Woda Ognista!


Wiosna nieodłącznie kojarzy się z lekkością bytu, poezją, próżnym lenistwem, niebieskimi migdałami i wesołymi harcami. Właśnie dlatego kolejne menu w Wodzie Ognistej inspirowane jest artystyczną bohemą międzywojennej stolicy – Skamandrytami!

Woda Ognista, warszawski koktajl bar, który w kwietniu będzie obchodził swoje pierwsze urodziny, to miejsce odwołujące się do złotej ery koktajli, smaków Warszawy z lat 20-tych i 30-tych w połączeniu z nowoczesnymi trendami. Twórcy miejsca przyzwyczaili już swoich stałych gości do niespotykanych inspiracji. Po słowniku gwary warszawskiej, przewodniku po dzielnicach Warszawy, przyszedł czas poetów dnia codziennego, czyli jedynych w swoim rodzajów Skamandrytów. Ta słynna grupa poetycka zasłynęła organizacją hucznych, szokujących i skandalicznych imprez w lokalu Pod Picadorem, a w jej skład wchodził m.in. Julian Tuwim.
 

Bogaty dorobek międzywojennych twórców to motyw przewodni nowej karty Wody Ognistej, której goście mogą próbować od 7 kwietnia. Wśród wiosennych rarytasów przygotowanych przez barmanów nie zabrakło jak zawsze lokalnych składników i wyjątkowych połączeń smakowych.

– Szczególną uwagę należy zwrócić na koktajl Wiosna, inspirowany kontrowersyjnym wierszem Juliana Tuwima. Rosolis różany w towarzystwie tequili, cytrusów i absyntu serwowany z galaretką grapefruitowo-różaną. Kolejną pozycją dla każdego o artystycznej duszy jest mieszanka Pod Picadorem, w którym spotykają się gin, nalewka agrestowa, wytrawny wermut i biters cytrynowy. Nietuzinkowy wytrawny koktajl swoją nazwę i składniki zawdzięcza legendarnej kawiarni literackiej – zdradza Emil Oponowicz, współwłaściciel Wody Ognistej i jeden z autorów karty.

Wśród pozostałych kompozycji główne skrzypce grają sezonowe składniki jak pokrzywa, rabarbar, truskawki, burak, fiołek, ogórek czy kwiat bzu.
 
 
Zmiany w karcie koktajlowej to nie wszystko. Woda Ognista to jak zawsze dobrze skomponowane menu polskich tapasów. Szef kuchni Maciej Prot, przygotował nowe propozycje, nieodłącznie kojarzące się z koktajl barem przy ul. Wilczej 8. Zakąski będą serwowane w sposób jeszcze bardziej ułatwiający dzielenie się nimi w grupie przyjaciół.

W karcie min. soczysty pasztet z konfitowanej kaczki owinięty w słoninie, podany z musem owocowym i bułkami maślanymi, wędzona domowa kiełbasa barania czy okoń marynowany w pomidorach i chilli z chlebem orkiszowym oraz peperonatą cytrynową.

Veganie również znajdą coś dla siebie jak np. krakersy warzywne sporządzone metodą raw food z twarożkiem z pestek słonecznika i nowalijkami.

Miłośników słynnego już tatara prima sort uspokajamy – flagowa przekąska nie niknie z menu.

Zapraszamy do degustacji nowego menu!

Woda Ognista to koktajl bar inspirowany połączeniem złotej ery koktajli ze smakami Warszawy z lat 20-tych i 30-tych oraz współczesnymi trendami. Autorskie koktajle serwowane są w kreatywny sposób, a na gości czekają zapomniane klasyki oraz wybór kilkuset alkoholi. To wszystko serwowane w towarzystwie wyśmienitych polskich tapasów oraz dań a’la carte. Za konceptem miejsca stoi 4 przyjaciół – utytułowanych, pełnych pasji barmanów.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Matlix Metro Plast Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Gorbi Werner & Mertz Na Lunch Belfood M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex Barry Callebaut Tableart Tomasz Miszczak Komat Caffetea M&M Gastro Manitowoc Foodservice Uzdrowisko Wysowa S.A.
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000