Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.03.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Karnawałowe drinki – oryginalne propozycje prosto z Zamku Topacz


Karnawał to przede wszystkim spotkania z przyjaciółmi, dobra muzyka i zabawa do białego rana. To, czego nie może zabraknąć podczas domowych przyjęć, to także kolorowe drinki, które umilają wspólnie spędzany czas. Jeżeli lubicie eksperymentować, polecamy autorskie przepisy na smaczne koktajle przygotowane przez barmana z Zamku Topacz.
 
Dobrze zorganizowane przyjęcie karnawałowe nie może obejść się bez pysznych drinków. Zamiast na klasyczne koktajle, warto postawić na nowe, nietypowe połączenia, które świetnie smakują, orzeźwiają i wprowadzają w imprezowy nastrój. Przedstawiamy Wam pomysły na cztery drinki, które z pewnością przypadną do gustu Waszym karnawałowym gościom.
 
EGZOTYCZNY – SWEAT DREAMS
To propozycja dla osób lubiących egzotyczne dodatki. Jego słodko-kwaśny smak oraz intensywny zapach mocno orzeźwia i sprawia, że myślami przenosimy się na rajską, tropikalną plażę. To wszystko dzięki połączeniu rumu z soczystą marakują.
 
Składniki: rum Havana Club 3 YO/ marakuja/ bitter brzoskwiniowy/ sok z limonki/ waniliowy syrop cukrowy
 
 
Wszystkie składniki wlewamy do shakera i dokładnie mieszamy. Następnie całość przelewamy do pełnej kostek lodu i kawałków świeżej mięty wysokiej szklanki.
 
HERBACIANY – MAGIA TOPACZ
Ten drink swój oryginalny smak zawdzięcza naparze z herbaty, która została stworzona na potrzeby Zamku Topacz. W połączeniu z bazą, którą są tradycyjne polskie smaki w postaci miodu oraz jabłka, otrzymamy bardzo wyrazisty, herbaciano-alkoholowy koktajl.
 
Składniki: Żubrówka/ sok z cytryny/ miodowa woda z grejpfrutem/ herbata Magia Topacz
 
 
Herbatę parzymy i odstawiamy, aż do momentu, kiedy całkowicie ostygnie. Następnie za pomocą kruszarki lub blendera kruszymy lód na drobne kawałki i wsypujemy do szklanki. Do shakera wlewamy wszystkie składniki oraz ostudzoną herbatę, mieszamy i dodajemy do lodu. Szklankę możemy udekorować plastrem pomarańczy.
 
SŁODKI – SECRET GARDEN
To idealna propozycja dla amatorów słodkich połączeń. Głównym składnikiem tego drinka są słodkie maliny, jabłko oraz orzeźwiająca limonka. Całość zakończona jest słodyczą fiołkowego syropu.
 
Składniki: Ostoya/ maliny/ limonka/ jabłko/ fiołek
 
 
Truskawki oraz jabłko bez skórki kroimy na pół, wkładamy do blendera i miksujemy na puree. Następnie wszystkie składniki wlewamy do shakera, mieszamy i wkładamy do lodówki. Wlewamy do szklanek dopiero przed samym podaniem. Na sam koniec wierzch szklanki maczamy w syropie fiołkowym.
 
ORZEŹWIAJĄCY – ELDERFIZZ
Świeżość i orzeźwienie to idealne słowa, definiujące tę propozycję. To doskonały drink przed, jak i po posiłku. Jego głównym składnikiem jest musujące wino, które najlepiej łączy się ze słodyczą likieru z czarnego bzu.
 
Składniki: Emiliana spk/ St Germain/ Sok z cytryny
 
Do dużej, okrągłej szklanki wkładamy kostki lodu oraz świeże listki mięty. Wszystkie składniki umieszczamy w shakerze i dokładnie mieszamy, a następnie wlewamy do szklanki, którą dekorujemy plastrami cytryny.
 
 
Wszystkich wyżej zaproponowanych drinków możecie także spróbować odwiedzając Zamek Topacz. Położony jest on zaledwie 20 minut od centrum Wrocławia i międzynarodowego lotniska Copernicus, 2 km od autostrady A4 i obwodnicy miasta, w miejscowości Ślęza.

O Zamku Topacz
Zamek Topacz to jeden z niewielu historycznych obiektów zamkowych na Dolnym Śląsku, który został zaadaptowany na czterogwiazdkowy hotel z pełnym zapleczem konferencyjno-eventowym. Hotel posiada 64 eleganckie pokoje, 5 sal konferencyjnych i bankietowych oraz dwie restauracje. Otacza go 50- hektarowy teren, oferujący mnóstwo atrakcji rekreacyjnych i sportowych, na którym znajduje się także Muzeum Motoryzacji.
 
W marcu 2016 roku uruchomiony został najważniejszy element kompleksu hotelowego – Zamku Topacz, w znajduje się wykwintna restauracja, prowadzona  przez doświadczonych szefów kuchni. Obiekt posiada nowocześnie urządzone pokoje spełniające najwyższe kryteria oraz salę konferencyjną z kominkiem i indywidualnym tarasem. W podziemiach zamku znajduje się także butikowe SPA i strefa Wellness, a także zewnętrze jacuzzi z kominkiem.
 
Zamek położony jest jedynie 20 minut od centrum Wrocławia i międzynarodowego lotniska Copernicus, 2 km od autostrady A4 i obwodnicy miasta w miejscowości Ślęza.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000