Uczestnicy pierwszej, z trzech zaplanowanych imprez, mieli okazję kosztowania specjałów kuchni galicyjskiej, nie zabrakło też tradycyjnych potraw kuchni żydowskiej, lwowskiej i krakowskiej. Degustacji towarzyszyła muzyka klezmerska, grana na żywo.
Menu, zaprezentowane podczas każdego z eventów, będzie niezwykle różnorodne, zaplanowane z wyjątkową starannością, by jak najdokładniej oddać smak i klimat wybranego regionu. Podczas pierwszej kolacji, 24 września, goście kosztowali czulent, kawior żydowski, karkówkę pieczoną z kminkiem, kwaśnicę, czy bliny – mówi Miłosz Kowalski, szef kuchni restauracji w Hilton Garden Inn Kraków Airport.
Nowym cyklem imprez hotel chce otworzyć się na okolicznych mieszkańców, pracowników Kraków Business Park oraz Krakowian szukających nowych, wyróżniających się miejsc na kulinarnej mapie miasta. Pomysł projektu Kuchnia&Muzyka narodził się stosunkowo niedawno. Dzięki niemu chcemy wyjść poza ramy sieci i zaprezentować naszą restaurację, jako miejsce przyjazne nie tylko dla gościa hotelowego. To doskonały wybór na zorganizowanie kameralnej imprezy urodzinowej, imieninowej lub kolacji biznesowej – mówi Marcin Ziobro, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Hilton Garden Inn Kraków Airport.
Hilton Garden Inn Kraków Airport to pierwszy hotel przy Międzynarodowym Porcie Lotniczym Kraków Airport. Znajduje się zaledwie 12 km od historycznej części miasta. W 155 pokojach, zapewnia swoim gościom szereg udogodnień, takich jak: darmowe Wi-Fi, telewizor LCD, mini lodówkę, zestaw do przygotowania kawy i herbaty, w pełni wyposażoną salę fitness, lobby bar oraz restaurację serwującą dania kuchni międzynarodowej. Ponadto obiekt dysponuje 10 salami konferencyjnymi o łącznej powierzchni ponad 700 mkw.