Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
5 gwiazdek w Rzesz...
Hotel Koronny w Za...
Sieć Best Western ...
Trzygwiazdkowy hot...
Pierwszy w Polsce ...
Bristol Tradition ...
IV edycja kampanii...
Hotele Diament z n...
Pierwszy hotel Bes...
Hotelarze nie zaro...
Nowy hotel Grupy H...
Hotel Krasicki - n...
Hotelarze kontra r...
Pierwszy hotel z m...
„Morskie opo...
Accor ma już 150 h...
Dziedzictwo Kulina...
Hotel w kinie?
Bakterie w Hotelu
Pałac w Kurozwękac...
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Firelight Glass
Hello Coffee
Gastromedia
Watersystem
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Sokołów
Belfood
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Serwis hotelarski
Hotele Diament z nowym menu


Największa sieć hotelowa na południu Polski – Hotele Diament S.A. – wprowadziła w swoich restauracjach nowe menu. Znalazły się w nim propozycje kuchni międzynarodowej z polskimi akcentami, które zadowolą podniebienia najbardziej wymagających Gości. Menu to efekt pracy Rady Szefów Kuchni Sieci Hotele Diament S.A., która postawiła na oryginalne połączenia produktów z wielu zakątków świata.

Menu otwierają aromatyczne przystawki, m.in. Carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami, rukolą i Parmezanem oraz nowe zupy, np. cebulowa z serem Mimolette na grzance, kokosowa z kurczakiem i makaronem Wonton. Szefowie kuchni postawili ponadto na pomysłowe kompozycje sałat, łącząc je np. z panierowanym Camembertem oraz sercem karczocha. Wśród dań głównych króluje połączenie tradycji z nowoczesnością – topowym daniem jest stek z polędwicy wołowej z gruszką oraz serem Roquefort i ziemniaczanym puree.  W menu znalazły się także liczne dania z ryb i owoców morza – stek z łososia, krewetki Black Tiger na sosie z chilli i mango, grillowany sandacz czy dorada. Oczywiście nie mogło zabraknąć słodkiego akcentu w postaci różnorodnych deserów –  włoskiej Ricotty, naleśników zapiekanych z kajmakiem czy orzeźwiającego sorbetu owocowego z melonowym concasse.
Kaczka z kluseczkamiRacotta
Jak podkreśla Patryk Zygmunt, Szef Kuchni Restauracji Atmosfera w Park Hotelu Diament Katowice, nowe menu to połączenie doświadczenia, pasji, trendów w gastronomii oraz przede wszystkim ukłon w stronę Gości – Staraliśmy się tak skomponować menu, by każdy mógł znaleźć w nim coś dla siebie. Stąd też propozycje dla osób dbających o linię, wegetarian czy miłośników mięsa. Atutem naszego menu są oryginalne połączenia składników oraz sposób, w jaki serwowane są potrawy. Liczymy, że zostanie ono przyjęte równie entuzjastycznie, jak poprzednia propozycja


Hotele Diament S.A.

HOTELE DIAMENT  istnieją na rynku już od 1991 roku. Są właścicielem ośmiu hoteli zlokalizowanych w południowej Polsce, które działają pod jedną marką - Hotele Diament. Hotele oferują pełną obsługę gastronomiczną, dysponują profesjonalnie wyposażonymi salami konferencyjnymi i Business Centre, zapleczem rekreacyjnym i gabinetami odnowy biologicznej.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Matlix Metro Plast Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Menos Steinberg Gorbi Werner & Mertz Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Barry Callebaut Reinex Tableart Tomasz Miszczak Komat Caffetea M&M Gastro
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000