Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Nowy szef kuchni hotelu Bryza Resort & SPA w Juracie


Od 1 lutego tego roku Hotel Bryza Resort & SPA może pochwalić się nowym Szefem Kuchni Bartoszem Budnikiem prekursorem kuchni Slow food w Polsce, wielbicielem tradycyjnej kuchni polskiej łączącej kreatywne i eksperymentalne podejście w kuchni.

Walory smakowe posiłków serwowanych w Hotelu Bryza są nieustannie doceniane przez gości odwiedzających to miejsce. Teraz o ich doznania smakowe będzie dbał Szef Kuchni Bartosz Budnik  dyplomowany Mistrz, prekursor kuchni Slow food w Polsce, gotuje wykwintnie i nowatorsko tylko z naturalnych składników. Konsekwentnie i rygorystycznie unika w swojej kuchni konserwantów i sztucznych dodatków do żywności, stawiając na najlepszych lokalnych dostawców oraz tradycyjne i unikalne sposoby produkcji żywności. Posiada bogaty dorobek zawodowy. W doskonaleniu w zawodzie pomogła mu praca w renomowanych restauracjach na Pomorzu. Jego niewątpliwym sukcesem jest prowadzenie przez blisko dekadę Restauracji Romantyczna w Hotelu SPA Dr Irena Eris na Wzgórzach Dylewskich, która jako pierwsza w Polsce otrzymała rekomendację Slow Food Polska i wiele innych cennych nagród i wyrazów uznania w świecie gastronomicznym.
 
 
Menu serwowane przez nowego Szefa Kuchni bazuje przede wszystkim na nowoczesnej kuchni polskiej i europejskiej z wykorzystaniem lokalnych specjałów i ekologicznych produktów w niebanalnym wydaniu.  Dzięki umiejętnemu i kreatywnemu łączeniu przeróżnych smaków i aromatów, można uzyskać czasem zaskakujące, a jakże ciekawe i przyjemne doznania kulinarne, o których wcześniej nie mieliśmy pojęcia mówi nowy Szef.

Potrawy regionalne i oryginalne produkty lokalne coraz częściej poszukiwane są przez miłośników dobrej, zdrowej kuchni. Tradycyjny sposób wytwarzania i miejsce powstawania tych potraw przyciągają nie tylko osoby, których podstawą codziennego menu są produkty nieprzetworzone, ale również sympatyków odkrywania nowych smaków i niespotykanych aromatów. Dlatego też Bartosz Budnik dużą wagę przywiązuje do potraw związanych ściśle z regionem (m.in.: ryb zatokowych, bałtyckich i słodkowodnych oraz ryb wędzonych naturalnie dymem olchowym, naturalnych miodów prosto z pasieki, kasz czy świeżo tłoczonych olejów), poprzez smak obrazujących kulinarną przeszłość nadmorskiej okolicy, ale w nieoczywistym wydaniu.

Jego zamiłowanie do lokalności, dań z ryb i kreatywnego wpisywania kulinarnej przeszłości w swoje potrawy związane jest przede wszystkim z jego miejscem urodzenia. Codzienny kontakt z morzem, rybami i kaszubską tradycją kulinarną zaważył na jego podejściu do kuchni. W domu rodzinnym Bartosza Budnika od zawsze królowały świeże dorsze, flądry i śledzie czasem szprotki, łososie i turboty, które przyrządzano zawsze w tradycyjny sposób.
 
Zdarza się, że próbuję odtworzyć smaki dań z dzieciństwa i zaproponować je w menu moim gościom w Hotelu Bryza Resort & SPA, aby mogli odbyć swoistą podróż w czasie i odnaleźć smaki ze swojej młodości zdradza Szef Kuchni i dodaje Nie boję się eksperymentowania, lubię poszukiwać inspiracji w oparciu o nowe produkty w nowatorskiej odsłonie. Flagową pozycją w mojej karcie jest kawior ze ślimaka, który jest cenionym przysmakiem wśród moich gości. Jedną z propozycji jest polędwica z łososia bałtyckiego kandyzowana w miodzie lipowym i soli himalajskiej, pudding z koziego sera Oberland, mleczkiem z dyni, bąblami z cytryny, konfiturowanym rajskim jabłuszkiem. To ostatnie danie otwierało pierwszą galę Gault&Millau, przewodnika po najlepszych restauracjach, podczas której Szef Kuchni Bartosz Budnik otrzymał nagrodę Najlepszy Szef Kuchni Tradycyjnej 2015.

Bliskość morza sprawia, że w menu restauracji Hotelu Bryza bardzo często goszczą świeże ryby, a także dania z ryb o niespotykanym nigdzie dotąd aromacie. Menu idealnie współgra z nadmorskim położeniem nad samym brzegiem morza i marynistycznym wystrojem restauracji Hotelu Bryza.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000