Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Wysublimowany smak darów jesieni w nowym menu Hilton Garden Inn Kraków Airport


Pierwszy w Krakowie hotel lotniskowy Hilton Garden Inn Kraków Airport wprowadził nowe, jesienne menu a w nim smaki i kolory jesieni. Rozgrzewające dania, przygotowane z najlepszych, lokalnych składników, wyborne wina, dojrzałe polskie owoce – to wszystko w karcie hotelowej restauracji, już od 28 sierpnia.
 
Szef Kuchni Miłosz Kowalski poleca: wyborne mięsa, dla tradycjonalistów (należy spróbować żeberek podawanych z kaszą gryczaną, marchewkowym purée, bobem i konfiturą z radicchio). Jest coś na szybko (Mobley Burger, serwowany z domowymi frytkami i sałatką), nie zapomniano o rybach (filet z łososia podawany z kaszą kus-kus i grillowanymi warzywami, serwowany także do pokoju). Smakosze mają także okazję spróbować deserów z polskimi owocami (wyborne Jabłka duszone w cydrze, zapiekane pod kruszonką z orzechami, podawane z sorbetem marchewkowym czy tarta agrestowa).
 
 
Całości menu dopełnia starannie skomponowana karta win z całego świata: od wytrawnych, mocnych, tęgich (San Jose de Apalta Gran Reserva Carmenere /cabernet Suavigno) przez arystokratyczne (Hamelin Chablis), po wina delikatnie wytrawne (Trebbiano di Abruzzo, Barocco Primitivo).
 

Nowe menu jest różnorodne, smaczne i barwne. Jego wyjątkowość polega na prostocie dań, wydobyciu naturalnych walorów z wszystkich składników. Podstawą kuchni, którą tworzę jest połączenie ekologii, lokalnych smaków z rozmachem najlepszych światowych trendów kulinarnych – mówi Miłosz Kowalski, Szef Kuchni w restauracji Hilton Garden Inn Kraków Airport. Zależy nam na kompilacji: doskonałych składników z zachowaniem sezonowości i wyrafinowanego smaku. Tworząc menu lubię łączyć tradycję z innowacją, elementem zaskoczenia. Z satysfakcją wpływamy na zmianę obyczajów podróżnych – wysublimowana a zarazem lokalna kuchnia przy samym lotnisku intryguje i zaskakuje dodaje.
 
 
Hilton Garden Inn Kraków Airport to pierwszy hotel przy Międzynarodowym Porcie Lotniczym Kraków Airport. Hotel znajduje się zaledwie 12 km od historycznej części miasta. W 155 pokojach, zapewnia swoim gościom szereg udogodnień, takich jak: darmowe Wi-Fi, telewizor LCD, mini lodówkę, zestaw do przygotowania kawy i herbaty, w pełni wyposażoną salę fitness, lobby bar oraz restaurację serwującą dania kuchni międzynarodowej. Ponadto obiekt dysponuje 10 salami konferencyjnymi o łącznej powierzchni ponad 700 mkw.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000