Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Gęsina na Świętego...
THE LEGENDARY Whit...
Nowe twarze za ste...
Mariusz Kucharczak...
Green Caffè N...
Nowa restauracja n...
Meat & Fit
Hotel GOLDEN TULIP...
Restauracja Genesi...
Ekspansja COSTA CO...
Free Style w resta...
Kawy COSTA COFFEE
Sphinx z nową rest...
Mad Box w Skarżysk...
Hotel Number One
Koktajl bar Woda O...
Zjawiskowa restaur...
Green Caffè N...
The Plate – ...
Nowe Menu Konesera
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Firelight Glass
Hello Coffee
POSbistro
Espiga
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Iglotex
Nektar Natura
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Gęsina na Świętego Marcina w Zamku Kliczków i Hotelu Tumskim


Już od początku listopada 2017 w Zamku Kliczków i Hotelu Tumskim rozpoczęła się ogólnopolska akcja – Gęsina na Świętego Marcina 2017. To właśnie w tych obiektach na przełomie listopada i grudnia będą mieli Państwo możliwość spróbować autorskich dań Mariusza Kucharczaka na bazie gęsiny. Akcja trwa w 100 najlepszych restauracjach w całej Polsce i jest prawdziwą gratką dla smakoszy tego co polskie i tradycyjne.
 
Szef Kuchni w Zamku Kliczków i Hotelu Tumskim przygotował 4 specjalne przepisy z gęsiny bazujące na naszych lokalnych produktach, które można spotkać choćby w Borach Dolnośląskich otaczających Zamek Kliczków. W tych daniach odnajdziecie tradycyjne podejście do gęsiny, jak również jej innowacyjną odsłonę.
 
Przystawka - Chałka pszenna z majonezem z topinamburu i jabłka, pâté z gęsich wątróbek, piklowana czerwona cebula, kwaśna śmietana i chrobotek reniferowy. Ten starter to prawdziwa rozkosz dla podniebienia wariacja przenikającej się słodyczy chałki i konkretnego smaku pâté, sprawia, że każdy z próbujących będzie miał ochotę na więcej. Chrobotek reniferowy zbierany w Kliczkowskich lasach sprawia, że to danie ma w sobie nutę lokalności.
 
Zupa - Consommè z ziemniaka pieczonego w ognisku na wędzonej gęsi ze smażonym borowikiem i kluseczkami. Rozgrzewający, aromatyczny bulion, który idealnie sprawdza się w jesienne, chłodne dni.
 
 
Danie główne - Confitowane udo gęsi glazurowane rokitnikiem, buraczane kopytka, palony jarmuż i sos z cydru jabłkowego. Porcja wybitnej gęsiny idealnie skomponowanej z buraczanymi kopytkami sprawia, że możemy poczuć tradycyjną kuchnię polską, w najlepszym wydaniu Szefa Kuchni – Mariusza.
   
Deser - Topinambur w 3 odsłonach z nasionami słonecznika i pudrem pomarańczowym . deser doskonale uzupełnia całą gęsią ucztę – jest to odsłona deseru w wytrawnej postaci, która na pewno zaskoczy każdego.
Do wszystkich dań z naszego menu Akcja Gęsina na Świętego Marcina polecamy idealnie sparowane wina przygotowane przez Winnica Turnau z Baniewic w Województwie Zachodniopomorskim.
        
Zapraszamy do odwiedzenia restauracji w Zamku Kliczków i Hotelu Tumskim i by  przekonać się, jak smakuje gęsina – świetlany produkt na ucztach i dworach szlacheckich w XVII wieku!

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Matlix Metro Plast Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Gorbi Werner & Mertz Na Lunch Belfood M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex Barry Callebaut Tableart Tomasz Miszczak Komat Caffetea M&M Gastro Manitowoc Foodservice Uzdrowisko Wysowa S.A.
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000