Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Meat & Fit
Hotel GOLDEN TULIP...
Restauracja Genesi...
Ekspansja COSTA CO...
Free Style w resta...
Kawy COSTA COFFEE
Sphinx z nową rest...
Mad Box w Skarżysk...
Hotel Number One
Koktajl bar Woda O...
Zjawiskowa restaur...
Green Caffè N...
The Plate – ...
Nowe Menu Konesera
Qubus Hotel otwier...
Organic Coffee roz...
Green Caffè N...
Paladar – ka...
Sieć kantyn Aï...
Hotel Moniuszko na...
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Manitowoc Foodservice
Komat
Watersystem
LMS Online Sp. z o.o.
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Iglotex
Belfood
Menos
Caffetea
Sokołów
Belgium`s Best
Barry Callebaut
Lemonia
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Free Style w restauracji Milk&Co


Wraz z początkiem czerwca krakowska restauracja Milk&Co w Radisson Blu hotel Kraków wprowadziła nowe, dynamiczne Free Style Menu. Kucharze stworzyli je z myślą o gościach, którzy cenią sobie świeże i oryginalne pomysły. Tym, którzy wolą klasykę, proponują doskonałe Classic Style Menu.
 
We Free Style Menu chcemy naprawdę wykorzystać to, co sezonowe. Niektóre restauracje mówią o tym, że tworzą sezonowe menu, ale zmieniają je dwa, trzy razy w roku. Free Style Menu funkcjonuje miesiąc, a czasem tylko kilka dni, bo wykorzystujemy w nim produkty, na które akurat jest sezon. W najnowszym menu są to na przykład pomidory malinowe oraz truskawki i rabarbar – mówi Szef Kuchni Stanisław Bobowski, który czuwa nad całością pomysłu. Free Style Menu powstaje jednak przy współpracy wszystkich kucharzy – Chcemy nie tylko wykorzystać to, co świeże i sezonowe, ale też skorzystać z kreatywności młodych ludzi, którzy pracują w naszej kuchni. Chcemy, żeby czuli, że mają realny wpływ na to, co znajdzie się w menu – dodaje Szef Kuchni.
 
 
Przy tworzeniu menu kucharze skupiają się na polskich produktach kupowanych od lokalnych dostawców – Owoce i warzywa kupujemy od dostawcy, z którym współpracujemy już 14 lat. Mamy więc pewność ich dobrej jakości i świeżości – zapewnia Stanisław Bobowski – Już okoła tygodnia po wprowadzeniu menu myślimy o kolejnym, sprawdzamy sezonowe trendy, konsultujemy się z dostawcami, szukamy pomysłów i inspiracji, także w czasach naszego dzieciństwa. Dla mnie takim smakiem są właśnie pomidory malinowe. Moja babcia kroiła je w ćwiartki i posypywała cukrem – jedliśmy je na drugie śniadanie czy kolację. Do dziś kojarzą mi się one z końcem roku szkolnego, latem i początkiem wakacji.
 
Goście, którzy przychodzą do restauracji i chcieliby zjeść coś, co lubią i dobrze znają, mogą korzystać z oferty Classic Style Menu dostępnego przez cały rok. Znalazły się w nim hotelowe klasyki, które przez lata cieszyły się największym zainteresowaniem gości – Są to dania znane na całym świecie, ale staramy się też przemycać lokalne akcenty, jak polędwica z polskiej wołowiny dojrzewającej 18 dni.
 
Na odwiedzających Milk&Co zawsze czeka też świeży chleb podawany z domowym, wędzonym smalcem lub masłem – Chleb pieczemy na miejscu. Dla mnie to zawsze była norma, że piecze się go w domu i chciałem udowodnić naszym kucharzom, że to nie jest nic trudnego – mówi Bobowski – Każdy przygotowuje ciasto według własnego wyczucia i smaku. Do chleba kucharze dodają codziennie inne dodatki, zarówno klasyczne zioła i ziarna, jak i te bardziej oryginalne, na przykład buraki i ser pleśniowy.
 
Free Style Menu oraz Classic Style Menu można spróbować w restauracji Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu. Nowa, dynamiczna koncepcja restauracji, w połączeniu z pomysłowością i fantazją naszych kucharzy sprawia, że Milk&Co to miejsce, do którego warto wracać wielokrotnie.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robot - Coupe Robvita Pizzola Smoker Reinex Barry Callebaut Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Manitowoc Foodservice Uzdrowisko Wysowa S.A. Na Lunch M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego LMS Online Sp. z o.o. Belgium`s Best Voigt Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Gaspol Tableart Tomasz Miszczak Komat Espiga Barson Iglotex POSbistro Makro Cash & Carry Lemonia
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000