Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Food from the wood: moda na jedzenie z lasu


Żółciutkie, chrupiące, aromatyczne, po prostu zachwycające! Kurki królują teraz na stołach. Miłośnicy tych leśnych przysmaków z powodzeniem mogą szukać ich w restauracjach. Niektórzy szefowie kuchni stworzyli z kurek nawet specjalne menu.
 
Kurki to jeden z moich ukochanych dodatków i co roku czekam na nie z niecierpliwością – mówi Zbigniew Kowalczyk, szef kuchni we wrocławskim Road American Restaurant. 
 
W tym roku z Roadzie dostępne jest sezonowo całe kurkowe menu.Food from the wood, bo tak się nazywa, to zestaw potraw specjalnie skomponowanych po to, by wydobyć niesamowity smak kurek i przekonać do niego nawet najbardziej nieprzekonanych – dodaje szef kuchni.
 
 
Jest w nim zarówno propozycja śniadaniowa (jajecznica z kurkami), jak i kurki z patelni w śmietanowym sosie z ziołami. Z propozycji obiadowych warto spróbować czarnego makaronu (tagiolini black) z kurkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. W leśnym menu nie zabrakło również sztandarowych dań Roada, czyli steka i burgera. Top sirloin – wyśmienity stek – podawany jest z pieczonym ziemniakiem, sosem kurkowym i warzywami ratatuj. Za to miłośnicy burgerów powinni spróbować wersji z polędwicą i kurkami oraz rukolą i pomidorem, podawanej w bułce własnego wypieku z frytkami.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000