Otwarta 28 stycznia w Kościerzynie restauracja United Chicken to 10 placówka należąca do tej sieci gastronomicznej. Znajduje się w Galerii Wybickiego. Zajmuje 226 m2. Posiada jako pierwszy lokal tej sieci wydzieloną strefę kawiarnianą pod nazwą UCafe. Kierowcy samochodów osobowych mogą skorzystać z oferty drive-thru, umożliwiającej składanie i odbiór zamówienia z samochodu.
Dwucyfrowa liczba placówek United Chicken to dla nas duży powód do satysfakcji. Rozwijamy się na bardzo przecież konkurencyjnym rynku – mówi Marcin Bonawenturczak, prezes zarządu United Chicken Sp. z o.o. – Z optymizmem patrzymy na najbliższe miesiące, które przyniosą efekty rozmów prowadzonych z zainteresowanymi franczyzą.
Restauracja w Kościerzynie to druga placówka uruchomiona w ostatnim okresie przez sieć. Poprzednia, otwarta 27 grudnia 2014 r., jest zlokalizowana w Rypinie. Jej franczyzobiorcą jest ta sama osoba, która prowadzi już placówkę United Chicken w Brodnicy. Zdaniem prezesa M. Bonawenturczaka to dowód na to, że proponowana przez spółkę franczyza jest opłacalnym przedsięwzięciem.
United Chicken to sieć typu Premium Quick Service Restaurant. Jest jedyną siecią franczyzową w Polsce, która udostępnia najbardziej zaawansowaną technologię przyrządzania kurczaka typu crispy. W ramach umów franczyzowych oferuje trzy formaty lokalu: niezależny, drive i foodcourt. Restauracje United Chicken oferują swoim klientom wysokiej jakości kurczaka w łagodnej bądź ostrej panierce, skomponowane według własnych receptur tortille oraz kanapki z kurczakiem.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.