Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Boczek Smażony! Nowość w Polsce!


Zakład Mięsny KAMINIARZ, który jako pierwszy producent wprowadził na rynek Polski, innowacyjny boczek smażony w formie plastrów wytwarzany w technologii smażenia gorącym powietrzem bez użycia tłuszczu i panierki, wprowadza kolejne produkty z linii i zapowiada jej dalszy rozwój.

Boczek smażony w plastrach rozpoczęliśmy produkować kilka lat temu na zamówienie klientów zagranicznych z segmentu HoReCa – mówi Tomasz Przymencki, Dyrektor Produkcji ZMW KAMINIARZ. – Zintensyfikowaliśmy wówczas działania sprzedażowe w kraju i z czasem okazało się, że także rynek wewnętrzny otwarty jest na nowości. Produkt znalazł uznanie, stąd rozwój liniipodkreśla.
 

Zakład wprowadził na rynek kolejny produkt, boczek smażony sałatkowy. To drobno pokrojone płatki boczku, swoista mięsna przyprawa, łatwa do aplikowania do sałatek, czy zup. Boczek sałatkowy, podobnie jak boczek w plastrach, oferowany jest w gramaturze 250g, z myślą o kliencie indywidualnym oraz 500g i większej, dedykowanej do odbiorców profesjonalnych, jak restauracje, hotele oraz firmy cateringowe, głównego odbiorcy produktu. Do wyprodukowania każdego 100g produktu użyto 200g boczku.
 
Zupełną nowością na rynku polskim jest najnowszy produkt, Bekon Smażony Kostka, który stanowi dalsze rozwinięcie linii boczków smażonych. Do wyprodukowania 100g produktu użyto 285 g boczku. Ze względu na swoją funkcjonalność, idealnie nadaje się do segmentu HoReCa.
 
Boczki smażone to produkty z kategorii premium. Produkty wytwarzane są w nowatorskiej i ciągle jeszcze unikatowej technologii smażenia gorącym powietrzem, nie wymagającej stosowania tłuszczy. W technologii tej szybko cyrkulujące gorące powietrze, przenika przez mięso, zapewniając odpowiedni stopień wysmażenia. Produkty smażone nadają się do spożycia na zimno, jako mięsne snacki, lub po krótkiej obróbce termicznej.
 
 
Ich zastosowanie jest bardzo szerokie. Oprócz zup i sałatek, stosowany jest także do klasycznej jajecznicy, makaronów, burgerów, czy jako zimna przekąskamówi Waldemar Szymczak, Dyrektor Handlu ZMW KAMINIARZ. – Produkty mają również niezaprzeczalne walory ekonomiczne. Boczek w tej formie oznacza brak ubytków i strat, wygodniejszą pracę, skrócenie czasu na przygotowanie dań. Dla zawodowych kucharzy znaczenie ma też wyższa estetyka dań, uzyskiwana dzięki perfekcyjnemu cięciu, z kolei dla właścicieli restauracji oznaczają efektywniejszą kontrolę kosztów – podkreśla.
 
Zakład Mięsno-Wędliniarski KAMINIARZ to zakład wyspecjalizowany w produkcji boczku, który stanowi 95% oferty. Produkuje dziennie 50 ton boczku, posiada specjalne linie do jego wykrawania i obróbki, od lat spełnia międzynarodowe standardy BRC oraz IFS. Oferta boczków kierowana do kanału nowoczesnego i HoReCa to w całości produkty bezglutenowe. Ich uzupełnieniem jest limitowana produkcja klasycznych wędlin i wędzonek, jak szynka dojrzewająca, polędwica sopocka, czy kiełbasa krakowska.
 
Więcej informacji na www.kaminiarz.pl
Kontakt HoReCa:
Woj. mazowieckie; łódzkie - tel. 665 955 545
Woj. małopolskie; śląskie - tel. 601 066 005
Woj. dolnośląskie; opolskie - tel. 798 073 745
Woj. pomorskie; kujawsko-pomorskie -  tel. 603 520 331
Woj. warmińsko-mazurskie; podlaskie - tel. 605 885 825
Woj. lubelskie; świętokrzyskie; podkarpackie - tel. 797 128 014
Woj. wlkp.; lubuskie; zachodnio-pomorskie - tel. 609 447 337
 
Adres e-mail: horeca@kaminiarz.pl
www.kaminiarz.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000