Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
23.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Wegańskie specjały w wiosennym menu hoteli BEST WESTERN Kraków Old Town i BEST WESTERN Galicya


Wraz z nadejściem wiosny Restauracja Monopol i Restauracja Galicya wprowadzają do swojego menu dania kuchni wegańskiej. Osoby, które w swojej diecie uwzględniają tylko produkty pochodzenia roślinnego, będą mogły spróbować takich specjałów jak club sandwich z grillowanymi warzywami i pastą humus, flaki z boczniaka czy falafel z ciecierzycy.

Zdrowo, lekko, wegańsko

Krakowskie hotele Best Western Kraków Old Town i Best Western Galicya postanowiły wyjść naprzeciw oczekiwaniom wegetarian oraz wegan i urozmaicić swoje menu bezmięsnymi daniami. Co niezwykle istotne, ich restauracje nie będą serwowały wyłącznie wegańskich sałatek czy przystawek, ale pełnowartościowe posiłki. Będą one skomponowane przede wszystkim ze świeżych warzyw i produktów bogatych w ważne składniki odżywcze. Dzięki temu każdy gość restauracji, który zrezygnował z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego, będzie mógł u nas zjeść zdrowe, lekkostrawne i zapewniające niezbędną ilość energii danie – mówi Sabina Anielska, manager restauracji Monopol Hotelu Best Western Kraków Old Town.

Club sandwich i falafel z ciecierzycy

Listę wegańskich specjałów otwiera club sandwich, klasyk serwowany w hotelach od ponad 100 lat . To grillowana papryka, cukinia, bakłażan, pomidor i pasta humus podane na pełnoziarnistym chlebie przygotowanym na naturalnym zakwasie. W karcie nie zabraknie również smakowitych wariacji na temat soi. Spaghetti bolognese z soją, sosem pomidorowym i tartym serem podane na świeżej rukoli to lekka i zdrowa alternatywa dla tradycyjnej wersji potrawy. Chrupiące kotleciki sojowe z jarmużem, pomidorami cherry oraz kaszą kuskus z warzywami to z kolei idealna propozycja dla osób dbających o sylwetkę.

Warto podkreślić, że niektóre potrawy zostały skomponowane w taki sposób, że przypominają oparte na mięsie dania kuchni tradycyjnej. Przypominają, bo produkty pochodzenia zwierzęcego są z nich oczywiście całkowicie wykluczone. Najlepszym przykładem są flaki z boczniaków z marynowanym imbirem i warzywami czy falafel z ciecierzycy na liściach szpinaku z pomidorowym dipem i risotto z pęczaku.

Wegańskie dania, które pojawią się w kartach restauracji Monopol i Galicya to propozycja nie tylko dla osób, które nie jedzą mięsa, ale również dla wszystkich szukających nowych smaków i zaskakujących połączeń.

Dla tradycjonalistów

W nowym menu nie zabraknie oczywiście dań mięsnych i tradycyjnych, takich jak żurek po krakowsku z białą kiełbasą, pierogi ruskie, kotlet schabowy z kością podany z kapustą duszoną z boczkiem czy stek z polędwicy wołowej w sosie z zielonego pieprzu na gratin z batatów z grillowaną cukinią i młodą marchewką. Coś dla siebie znajdą również miłośnicy ryb i makaronów.

Wegańskich dań będzie można spróbować w restauracjach hoteli Best Western Kraków Old Town i Best Western Galicya. Pierwszy z nich położony jest w samym sercu Krakowa, dzięki czemu jego goście zawsze znajdują się w centrum wydarzeń. Drugi to miejsce, które szczególnie chętnie wybierają rodziny z dziećmi oraz klienci biznesowi.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000