Belvedere Catering by Design miał zaszczyt obsługiwać podczas szczytu NATO dwie uroczystości najwyższego szczebla – kolację dla reprezentantów Państw Członkowskich NATO i kolację dla reprezentantów krajów partnerskich.
W dniu 8 lipca br. w Pałacu Prezydenckim zespół Belvedere Catering by Design przygotował uroczystą kolację dla Prezydentów i Premierów Państw zrzeszonych w NATO, pod przewodnictwem Generalnego Sekretarza NATO. Wśród gości byli m.in. Barack Obama, Angela Merkel, Francois Hollande, David Cameron, Justin Trudeau, Victor Orban.
W tym samym dniu Catering by Design zapewnił również oprawę cateringową kolacji w Zamku Królewskim, na którą zaproszeni zostali Monarchowie, Prezydenci, Premierzy, Ministrowie Spraw Zagranicznych i Ministrowie Obrony Narodowej Państw niezrzeszonych w NATO.
Oba wydarzenia były okazją do zaprezentowania znamienitym Gościom polskiej sztuki kulinarnej. Polska kuchnia w stylu fine dining wywarła duże wrażenie na uczestnikach kolacji. Zachwyciły takie dania jak: białe szparagi z rabarbarem i bazylią, wiejskie pomidory z twarogiem łomnickim, dorsz z młodym szpinakiem i czerwoną porzeczką, antonówka pieczona w sianie, krem z pędów sosny z lodami z kory brzozowej. Menu na obie uroczystości zostało stworzone przez Szefa Kreatywnego Marcina Przybysza, laureata prestiżowej nagrody Chef de l’Avenir. Desery przygotował Pastry Chef Rafał Gajownik. O dobór win zadbał sommelier Belvedere –
Piotr Zieliński, który do wybranych dań zaproponował znakomite polskie wina.
–
Jesteśmy zaszczyceni, że już po raz kolejny mogliśmy obsługiwać wydarzenie tak wysokiej rangi – mówi
Artur Zymerman, Prezes Belvedere Gourmet Group –
Cieszy nas, że podczas drugiego już obsługiwanego przez nas szczytu NATO mogliśmy promować polską kuchnię wśród najważniejszych osobistości na świecie. To dla nas naprawdę niezwykłe wyróżnienie.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.