Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Babie Lato w restauracjach Chłopskie Jadło


Restauracje Chłopskie Jadło, wprowadzają nową wkładkę do menu z cyklu Szef kuchni poleca – Babie Lato. Zawiera ona trzy propozycje dań skomponowanych w oparciu o sezonowe produkty – placuszki z cukinią, gulasz Macieja z kaszą pęczak i kaszę kresową z pieca. We wkładce znaleźć można także orzeźwiające napoje z dodatkiem owoców. Oferta obowiązuje do 18 października br. we wszystkich lokalach Chłopskie Jadło.
 

Przełom lata i jesieni to czas, gdy możemy cieszyć się doskonałym smakiem sezonowych owoców i warzyw, dojrzewających w promieniach gorącego słońca. Stąd też w naszej najnowszej ofercie propozycje oparte na przykład o cukinię czy pigwę. Zapraszam serdecznie naszych gości do wypróbowania tych wyjątkowych smaków. Mam nadzieję, że wyśmienite potrawy i świeże, orzeźwiające owocowe napoje przypadną wszystkim do gustu  – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, do której należy sieć Chłopskie Jadło.
 
 
W najnowszej wkładce do menu można znaleźć delikatne placuszki ziemniaczane z cukinią, podawane z dodatkiem kwaśnej śmietany, a także gulasz Macieja z kaszą pęczak, czyli pikantny gulasz wieprzowy, serwowany z kaszą i natką pietruszki. Trzecia propozycja to kasza kresowa z pieca – kasza gryczana zapieczona z boczkiem i śliwką suszoną, podawana z buraczkami zasmażanymi i kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym. Potrawa ta serwowana jest w nowych naczyniach. W ofercie znalazły się również orzeźwiające napoje - kruszon malinowy na bazie wina i nalewki z owocami, kruszon pigwowo-miętowy z dodatkiem nalewki pigwowej, a także cydr z miodem pitnym.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000