Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Autorskie, jesienne potrawy najlepszych kucharzy w nowym menu sieci Qubus Hotel


23 września 2014 roku do wszystkich 14 restauracji sieci Qubus Hotel zostanie wprowadzone nowe jesienne menu. Tym razem najwybitniejsi kucharze postawili na oryginalne połączenia smaków i aromatów w niecodziennych, autorskich potrawach.

Jesienią i zimą najlepiej smakują potrawy treściwe i sycące. W nowym menu to właśnie soczyste mięsa, gorące kremowe zupy bogate w barwne warzywa, czy dorodne grzyby stały się inspiracją dla kucharzy.
 
W restauracjach Qubus Hotel, jesienną ucztę rozpocząć będzie można od aromatycznej kremowej zupy z czerwonej soczewicy z dodatkiem pieczonego łososia oraz nutą świeżej, pachnącej kolendry. Wśród nowości na uwagę zasługuje z pewnością gotowane w bulionie udo kacze zapiekane w śliwkowej glazurze, podane z kaszą gryczaną z dodatkiem warzyw oraz brukselką w kąpieli maślanej. Niezwykłe połączenie smaków goście znajdą w przystawce, jaką są filety ze śledzia marynowane w zalewie kaszubskiej, zawijane z cebulą, marchewką i korniszonem, podane z sałatką ziemniaczaną z prażonym soczystym bekonem.
 
 
- Przy kreowaniu nowego menu zawsze biorą udział najlepsi kucharze w naszej sieci. Tym razem propozycje nowych potraw są oparte o ich najlepsze autorskie przepisy. Są to dania komponowane z najwyższej jakości produktów, wyróżniające się smakiem oraz promujące rzadkie rodzaje mięs i wykwintnych ryb, które wraz z dodatkami tworzą kulinarne arcydzieło - mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel – w nowej karcie zaproponowaliśmy m.in. takie specjały jak soczysty stek z łopatki wołowej serwowany na gorącej sałacie ze szparagów, czerwonej cebuli i bekonu, podany z pieczonym ziemniakiem i czosnkowym twarogiem, czy smażony filet z sandacza serwowany z ziemniakami puree i kapustą włoską w sosie ogórkowym – dodaje Michał Ogórek.
 
Oprócz sytych dań w menu Qubus Hotel znajdują się również słodkie desery. Szefowie Kuchni postawili na wyjątkowe, świeżo pieczone ciasto w postaci kruchej tarty z kremem cytrynowo - limonkowym pod pierzyną z puszystej białej bezy.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000