Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.03.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Amerykańska kuchnia dla smakoszy


Kilka ciekawych, kuszących potraw pojawiło się w menu Road American Restaurant, serwującej kuchnię rodem ze Stanów Zjednoczonych. Każdy, kto choć raz w życiu zjadł prawdziwego, amerykańskiego burgera, powinien tu zajrzeć.

Zlokalizowany we wrocławskim Sky Tower lokal to nie miejsce dla poszukiwaczy fast foodów i zjedzonych w biegu hamburgerów z frytkami z popularnych sieciówek. Road to miejsce dla klientów, którzy potrafią rozpoznać prawdziwego burgera, chcą zjeść najlepszego steka lub owoce morza. Po prostu: lokal dla wymagających.

Na początku naszej działalności musieliśmy walczyć z mitem, że amerykańska kuchnia to ociekające tłuszczem, bezwartościowe potrawy. Mamy jednak to szczęście, że jesteśmy w dobie globalizacji i częstych podróży, więc ludzie albo znają już kuchnie innych krajów ze swoich wyjazdów, albo nie boją się jej poznać nawet wtedy, gdy gdzieś jeszcze nie byli – mówi Marta Załęska, dyrektor zarządzający w MJM Group, sieci będącej właścicielem marki Road American Restaurant.

W Roadzie rządzi amerykańska klasyka, która jednocześnie jest mocną stroną restauracji. Serwowane tu burgery i steki to najlepszej jakości mięso, wybierane osobiście przez szefa kuchni, i dodatki. – W sprawie mięsa nigdy nie idziemy na kompromis. Jest wybierane przez specjalnego selekcjonera i sezonowane, tzn. że dojrzewa jeszcze przez co najmniej 21 dni w specjalnych warunkach.  Mięso na steki i do burgerów po prostu musi być najwyższej jakości – mówi Zbigniew Kowalczyk, szef kuchni w Road American Restaurant.

Zbigniew Kowalczyk lubi eksperymentować. I lubi mięso. Stąd w menu Patelnie Szefa Kuchni i nowa Patelnia Wołowa, złożona z polędwicy wołowej z krewetkami, czerwoną fasolą, cukinią, ziemniakami i kukurydzą. Do burgerowego menu dołączył z kolei niedawno Double Burger, czyli dwa burgery wołowe w potrójnej bułce z serem cheddar, pomidorem, ogórkiem, sałatą i czerwoną cebulą, Mega Bekon Burger (z plastrami boczku), a także wersja z rybą, kaczką, żeberkami oraz meksykański.

Miłośników mięsa ucieszą też z pewnością Żeberka z masłem orzechowym, wędzone i podawane z prażonymi orzechami włoskimi oraz sosem pieprzowym kolbą kukurydzy i sałatką ziemniaczaną.

W odświeżonej karcie jest też nowość dla miłośników owoców morza: mule z makaronem, podawane ze spaghetti, krewetkami, świeżymi pomidorami oraz świeżą bazylią i natką pietruszki. Nie nowością, ale hitem wśród klientów są pankacesy – wprowadzone już ponad rok temu, ale nadal przyjmowane entuzjastycznie przez miłośników tej amerykańskiej potrawy śniadaniowej. Puszyste naleśniki dostaniemy w Roadzie zarówno w klasycznej wersji, z syropem klonowym, jak i morelowe, bananowe, z krakersami lub w zaskakującym połączeniu z boczkiem i sosem malinowym.

A na deser, jak przystało po tradycyjnym amerykańskim obiedzie, możemy zamówić sernik waniliowy lub nowość – pieczone jabłka Granny Smith w cieście francuskim z lodami i sosem toffi.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000